Home Cycliram LineUp Download Contact
 Cycliram
Met dit programma kunt u competities voor wielrennen bijhouden, bewerken en afdrukken.

Het programma is shareware, wat betekent dat u het vrij kunt gebruiken voor een periode van 30 dagen. Als u het daarna wilt blijven gebruiken, dan moet u zich voor
€ 39 laten registreren. Als u dat niet doet, kunt u het programma niet meer gebruiken en moet u het programma van uw harde schijf wissen. Met uw registratie krijgt u tevens meer mogelijkheden in het programma alsmede ondersteuning voor eventuele problemen en nieuwe versies.

Met uw registratie krijgt u oa de mogelijkheid om naar HTML te kopiëren, de standen gelijk per email te versturen en complete webpagina's te maken.
Aan de slag
Dit is het hoofd scherm. Vanuit hier kunt u alles doen.

Sommige onderdelen zijn niet actief omdat dit mogelijkheden zijn voor de geregistreerde gebruiker.
Om te beginnen met Cycliram, moet er eerst een nieuw bestand gemaakt worden. Dit kan met de menu optie 'Nieuw' of met het icoontje 'Nieuw'.

Hiervoor krijgt een nieuw venster op uw scherm, waarin u eerst opgeeft of het een 'Aflopende-Competitie' of een 'Oplopende-Competitie' is. Hierna moet u de naam van de competitie opgeven.

Als u een bestaand bestand wilt openen, kunt u met de optie 'openen' een bestand openen.

Afdrukken van het bestand kan op twee manieren. U kunt dmv de optie 'printer instelling' instellen hoe u het bestand afgedrukt wilt hebben. Als u bij de 'printer instellingen' naar 'bestand' kiest, dan wordt het bestand naar een tekst bestand ('.txt') weggeschreven, anders gewoon naar de printer. Afhankelijk van de printer, kunt u instellen of u 'portrait' of 'landscape' wilt afdrukken.
Het menu bewerken
Met de opties 'kopiëren naar HTML' worden de kolommen 'Naam', 'Club', 'Totaal' en 'Zeges' naar het klembord gekopieerd in de HTML opmaak. Deze optie is speciaal bedoeld om de gegevens op uw webpagina te kunnen publiceren. Als u bv Microsoft Frontpage gebruikt, dan kunt u met de opties 'plakken speciaal' -> 'als HTML behandelen' het hele bestand in uw webpagina plakken. U kunt ook aangeven hoeveel renners er in de lijst moeten komen.
Als er 200 renners meedoen in een bepaalde competitie, wordt het een beetje onoverzichtelijk bij het invoeren van de gegevens. Daarom is het handig dat u met behulp van de optie 'zoeken' een bepaalde renner kunt vinden.
Als u de naam niet helemaal weet kunt u ook een gedeelte van de naam invoeren. U krijgt dan een lijst van namen waarin de ingevoerde tekst zich bevind. De ingevoerde tekst kan de begin letters, maar ook de letters die zich halverwege of aan het eind bevinden, bevatten.
Het menu extra
Het menu extra is veelzijdig en heeft verschillende mogelijkheden.
Allereerst kunt u bij 'uitval' aangeven of er in een competitie ritten zijn die niet meetellen. Het kan zo zijn dat in een competitie van bijvoorbeeld 20 ritten, de 2 slechtste ritten niet meetellen. In dat geval kunt u dat invoeren en berekent het programma welke ritten van welke renner niet meetellen.
De optie 'berekenen' is alleen van toepassing als het een 'Oplopende-Competitie' betreft. De 'Oplopende-Competitie' heeft namelijk een ingewikkelde puntentelling. De winnaar heeft 1 punt, nummer 2 twee punten enz. De renners die wel hebben meegedaan maar niet hebben uitgereden, krijgen de punten van de laatste renner die gefinisht is plus 5. De renners die niet hebben meegedaan krijgen het aantal punten van de laatste finisher plus 15.
Het programma rekent zelf uit hoeveel punten iedere renner behaald heeft.
Met de optie 'nieuwe rit' kunt u een nieuwe rit toevoegen in de competitie. De renners krijgen standaard allemaal 0 punten. Met de optie 'aantal zeges' krijgt u een extra kolom in het venster met daarin het aantal zeges dat een bepaalde renner heeft behaald. Als deze optie 'aan' staat, wordt bij het afdrukken van het bestand ook de kolom 'zeges' afgedrukt.
Met de optie 'opmerkingen' kunt u een tekst invoeren die bij het afdrukken onderaan de lijst wordt afgedrukt.
Ook kunt u de statistieken bekijken van het actieve bestand. Zo kunt u zien hoeveel deelnemers er aan een bepaalde competitie hebben meegedaan, hoeveel deelnemers dat gemiddeld per rit is, hoeveel verschillende clubs hebben meegedaan en hoeveel deelnemers van andere clubs hebben meegedaan.
Verder kunt u per rit het aantal deelnemers en de winnaar bekijken.
U kunt de statistieken ook bewaren. Er zijn vijf manieren om dit te doen. Ten eerste kunt u ze afdrukken op de printer. Ten tweede kunt u ze naar een bestand wegschrijven. Ten derde kunt u ze kopiëren naar het klembord in HTML code voor bewerking op internet. En u kunt ze ook verzenden via E-mail.
Copyright © 2019 RoPiSoft